Sijainti: Pääsivu / Ohjeet / Verkkolasku, e-lasku, Finvoice

Verkkolasku, e-lasku, Finvoice

Kaikissa laskutusohjelmissamme on paperitulosteen vaihtoehtona myös sähköinen Finvoice-verkkolasku

E-laskujen lähettämisestä (ja vastaanottamisesta) pitää sopia välittäjän kanssa. Useimmiten luontevin valinta välittäjäksi on oma pankki. Sopimuksessa on kaksi tietoa, jotka pitää tallentaa laskutusohjelmaan ensimmäisen e-laskun lähetyskerralla.

- yrityksen oma verkkolaskuosoite

- välittäjän tunnus (esim OP:lla sama kuin BIC-koodi OKOYFIHH)

Asiakaskortistoon kirjoitetaan vastaanottajan verkkolaskun lähetysosoite ja välittäjän tunnus.

Oman pankkitilin tiedoissa pitää olla IBAN ja BIC ja perustiedoissa valittuna viivakoodin pankkitili.

Lasku tekemisen jälkeen klikataan tulostusikkunasta "Finvoice e-lasku" -painiketta.

Seuraavalla näytöllä tallennetaan ensimmäisellä käyttökerralla laskujen tallennuskansio ja oma verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus. Asiakkaan osoitetiedot näkyvät sivun alalaidassa ja jos kentät ovat tyhjiä, niin palaa vielä tallentamaan ne asiakastietoihin.

"Muodosta Finvoice" -painikkeella tallennetaan lasku tiedostona annettuun hakemistoon (lasku nro 123 nimellä fInvoice_000123.xs). Laskun sisältöä voit vielä katsoa klikkaamalla "Näytä selaimessa" ja vaikka tulostaa laskun kirjanpitoa varten tätä kautta.

Laskutiedosto pitää vielä toimittaa pankkiin. Kultalinkki-ohjelmalla sen saa valittua pankkiin lähetettäväksi, missä tapauksessa laskun tallennuskansioksi kannattaa jo valita kansio, josta Kultalinkki etsii lähetettävän aineiston.

Muiden pankkien asiakas: Mene verkkopankin sivulla kohtaan, jossa voi tallentaa lähtevän e-laskun ja siitä avautuvassa resurssienhallinnan ikkunassa valitse laskun sisältävä tiedosto.

« maaliskuu 2015 »
maaliskuu
matiketopelasu